Ana içeriğe atla

Dünya Hali - 20 Aralık 2013

Dünya Hali - 20 Aralık 2013 Yayını 


Türkiye saati ile 14.05'ten itibaren canlı dinlemek için CANLI  linkine tıklayın. 
    

Yayını kaçırırsanız sayfanın altındaki linkten programın kaydını dinleyebilirsiniz.


Av. Bedrettin CANBOLAT
Av. Eyüp Sabri CANBOLAT

dinleyicilerimizden avukatlarasor.blogspot.com adresine gelen soruları cevaplamaya çalışacaklar.
Dinleyicilerimizden hafta boyunca gelen sorular geldiği tarih sırasına göre sıralanıyor ve blog sayfasında da yayınlanıyor.

Dinleyicilerimiz ayrıca yayın sırasında telefon, belgegeçer veya e-posta ile bize ulaşıp her konuda sorularını iletebilirler.

Yayınımızı dinleyemeyen dinleyicilerimiz için iki seçenek daha var. Yayın sonrasında programımızın ses kaydını avukatlarasor.blogspot.com adresinden veya radyomuzdan yayın tekrarını  Cumartesi sabahı Türkiye Saati ile 02.05’te dinleyebilirler.

Bu programımızda cevaplanan sorular:

1
Merhaba. Benim size bir sorum olacaktı. Fransa vatandaşı olan orda yaşayan bir kimse bıçaklama nedeniyle beş yıl ceza alırsa ve yakalanmayıp Türkiye’ye kaçarsa cezası dolduğunda tekrar Fransa’ya gidebilir mi? Cevap verirseniz sevinirim.

2
İyi Günler. Ben askere gideceğim.  2007'den beri psikiyatri ilaçları kullanıyorum. Askeri hastaneden psikiyatri raporu alsam bu kamu dairelerinde işe girebilmem açısından veya bir şirkette işe girebilme açısından bana engel olur mu? Bir de bu rapor almak için prosedür nasıl işliyor?

3
Merhaba. Babam vefat ettikten sonra üç bankada kredisi olduğunu öğrendik.  İki banka sigortadan kredilerini kapadı ve kalan parayı bize iade etti. Ancak bir banka Hayat sigortasından krediyi kapattı ama bize kalan parayı vermedi. Hayat sigortası ölüme 10.000 TL tazminat veriyordu; ancak verdikleri cevap kredi hayat sigortası azalan sigortaydı. Bu nedenle her yıl alacağı tazminat azalıyor dediler ve para vermediler. Bu durumda ne yapabiliriz?

4
Merhaba.2007 yılından beri oturduğum dairenin bulunduğu binada görev yapan kapıcımızın işine binaya doğalgaz bağlanması ve kapıcı ihtiyacı bulunmaması nedeniyle son verildi.Kapıcımız bina sakinleri hakkında tazminatını ödemediğimiz gerekçesiyle dava açtı .Davayı kazandı.Daire başı para ödememiz lazım ancak benim oturduğum tarihten kapıcı işten çıkarıldığı güne kadar her türlü süt parası dahil ödeme yapıldığına dair evraklar var. Ancak etrafımdakiler siz evi alırken sonraki her şeyden de sorumlusunuz diyorlar. Ne yapmalıyım? Ayrıca evimi geçen ay başkasına sattım Şu anda kiracı olarak hala oturuyorum.Karşı dava açmalı mıyım?Olay beni kapsar mı?

5
İyi  Günler,27.12.2013 tarihinde anlaşmalı boşanma davamız var.Ben ve eşim aynı zamanda cift vatandaşız(Bulgaristan-Türkiye).Eşim Türkiye’de ailesiyle yaşıyor ve bende şu an Bulgaristan’da ailem ile yaşıyorum ve verilen tarihte Türkiye’ye gideceğim. Sorum şu olacak acaba karar açıklanır açıklanmaz ayrıldığımıza dair o belgeyi aynı günde almamız mümkün mü? Mümkünse eğer nasıl olmalı? Benim sorunum şu ki ; orada eşimin akrabalarında kalacak olmam ve  orada fazla kalmak istememem. Hemen memleketime dönmek istiyorum bu mümkün müdür acaba?

6
merhaba hırsızlık suçundan 11 ay açık ceza infaz kurumunda hükümlü olarak yattım.denetimli serbestlik yasası ile koşullu salıverildim.1 yıl denetimli serbestliğim var düzenli imza vereceğim.sigortalı bir iş de çalışma zorunluluğum var. bu şartlar altında nerelerde çalışabilirim ve nasıl iş bulabilirim ?

7
benim kardeşim agustos ayında bir arkadası ile birlikte bakırköyde 2 cocugun elinden telefon alma ve telefonu satma sucundan yargılanıyor. olay söyle gercekleşmiş ,

- bakırköyde 2 tane yalnız gezen cocuk kardesim ve arkadası iki cocugu işlek bir cadde de yanlarına cagırıyorlar . kardesimin arkadası cocuga nerelisin ne iş yaparsın falan filan diye sormaya baslıyor. sonra ikisininde aynı memlekette oldugunu karsıda babasının dükkanı oldugunu orda telefonunun sarjda oldugunu gidip onu almasını babasının inanmama ihtimaline karsı kendi telefonunu ona bırakmasını inanmazsa araması gerektigini cocugu biraz konustuktan sonra ikna ettigi bi olay gerceklesiyor. telefonu işlek cadde alıyor. sonra cocuk gitmek istemeyince ara bir sokaga cekip tehdit ediyor. cocuklar gitmeye ikna oluyor. döndüklerinde kardesim ve arkadası gitmiş oluyor. sonrasında kardesim şirinevlerde telefonu satarken yakalaıyorlar. mahkemede karsı taraf kardesimin olay sırasında orada oldugunu fakat onlarla hiç konusmadıgını birsey sölemedigini sokunmadıgını söylüyor. ocak 22 de mahkeme var sizce sonuc ne olur ?

8
merhaba
taşınmaz mallar için davayı kazanıp icra yoluyla satışa çıkmış mirastan birinci ihalede alıca çıkamadığı için anlaşma saglanmış olup davayı açan kişi hisselerine abilerine devretmek istemiştir.toplam 6 kardeş olup, içlerinden bir kişi davayı açmış ve kazanmıştır.anlaşarak kendi hissesine düşen hisseleri 



Yayını ve sorulara cevapları dinleyin:

 Programın tamamını dinle: Süre 50'

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVALARI PROTOKOL NASIL HAZIRLANMALIDIR Anlaşmalı Boşa...

2023 Yılı Harçlar ve Masrafları

MİRAS PAYI HAK EDENE VERMEK YA DA MAHRUM BIRAKMAK NASIL OLUR ?