Ana içeriğe atla

Dünya Hali - 11 Ekim 2010 - Yayını Türkiye saati ile 14.05'ten itibaren canlı dinlemek için sağdaki CANLI linkine tıklayın. ...... Kaçırırsanız sayfanın altındaki linkten programı dinleyebilirsiniz.



Av. Bedrettin Canbolat
Av. Ferruha Canbolat
Dinleyicilerimizin sorularını yanıtlıyor


Blog sayfamızdan bize iletilen ve radyo yayınımızda cevaplanan sorular 


1

Altı paydaşın bulunduğu miras olayında 4 paydaş vefat etmiştir. Biz iki kardeş diğerlerinin haklarını devralmak istediğimizde bir ölmüş paydaşın çocukları devir konusuna yanaşmayıp miras paylaşımının yapılmasını engelliyor.

1. Biz diğer paydaşların haklarını bedeli karşılığında alıp ta mahkemeye (Ortaklığın Paylaşılması) gitmemiz mi doğru olur, yoksa almadan gitmemiz mi bize mahkemede avantaj sağlar.
2. Mahkeme izale-i şuyu davasında satış yoluyla ortaklığın giderilmesi kararı verdiğinde satış paydaşlar arasında mı yoksa umuma mı açık olarak mı yapılır.
3. Bu yapılan ihalede iki paydaş söz konusu mirası ortak alabilir mi?
Bu arada bahse konu miras ekonomik değeri çok yüksek olmayan bahçeli bir evdir.
Vereceğiniz cevap ve emeğiniz için şimdiden TEŞEKKÜR ederiz.
……………………………………………………………………………….

2

Bir idari davada yerel mahkemenin verdiği kararı Danıştay’da temyize götüren idarenin temyiz istemi ve arkasından karar düzeltme istemi reddedilirse dava sonuçlanmış olur mu? teşekkürler.
……………………………………………………………………………….
3

Yengem 2010 tarihinde doğum yaptı ve lohusa dönemini atlatmak için ailesinin yanına gidip 3 yıldır geri dönmedi ve bebeği de göstermedi. Görmek istediğimizde asılsız iddialarda bulundu hakaret, darp, tehdit gibi ve babası yani ağabeyim 3 yıldır çocuğunu onlar istediğinde ayda yılda bir sadece on dakika görebildi. Şu anda anlaşmalı boşanmaya yaklaşmayıp halen çocuğu göstermemekte ve evli olduğu süre içerisinde facebook sitesinde bekar profil adı altında uygunsuz pozlarla erkeklerle mesajlaşmakta ve kopyaları elimizdedir.

Bugün elimize geçen bir dilekçede ağabeyimin adına 3 yıl sonra hakaret, darp ve tehdit suçlamasıyla 100 m uzaklaştırma kararı çıkarılmış. Darp raporu tehdit içeren bir delil vs olamadan. Boşanmak ve velayet için izlememiz gerek yol nedir.
Teşekkürler.
……………………………………………………………………………….
4

Merhabalar, ben kiracı olarak oturduğum evden çıktım. Nisan 2012 kontrat başlangıcımdı. Haziran 2013’de evden çıktım, herhangi bir borcum bulunmamaktadır. Yalnız bir kiracı olarak girmek isteyen tanıdığım vardı, ev sahibimle konuştum ve anahtarı yeni oturacak kiracıya verdim. Yeni kiracı da temmuz ayından beri kira vermemiş ve kontrat yapmamış. Ev sahibi ise beni tanıdığını ve oturduğu sürelerin kiralarını benim vermemi söyledi, iyilik yaptık önce ev sahibim kabul etti anahtar işini sonra da anahtarı bize teslim edecektin sonra biz kiralayacaktık dedi, hala da kiracı içinde oturuyor.
Ne yapmam gerekiyor ve bu durumun sonucu ne olur? 
Bilgilendirirseniz sevinirim.
…………………………………………………………………………….
5

Merhaba ,
Öncelikle sorum emlakle ilgili olacak. Emlak vasıtasıyla ev almaya karar verdik aradık, fakat emlakçi anahtar üstünde bakın dedi. Girdik baktık,.ardından almaya karar verdik ve emlakçiye gittik. Satıcı da geldi. Karar verildi. Komisyon konuşuldu. Biz komisyonumuzun yarısını verdik. Satıcı vermeyeceğini dile getirdi kabul edildi. Ardından da ertesi gün tapuya giderken emlakçi satıcıdan para istedi. Satıcı olmaz dedi. Bu iş burada biter dedi iptal ettik.

Araya hafta sonu girdi. Sonra satıcı bizi aradı almak istiyor musunuz dedi. Evet dedik ve evi 3 gün sonra aldık. Ardından emlakçi bize kaporamızı vermedi. Üç kurusunda değiliz. Sonra da bize icra kağıdı geldi. 6,500 lira isteniliyor. Sadece bize geldi. Satıcıya gitmemiş. Şimdi biz bu durumda ne yapmalıyız. Elimde taşınmaz ön satış sözleşmesi emlakçiler komisyonculuğu diye bir sözleşme var ve bizde ikinci nüshası var onda aslı. Aslı olan sözleşmeye tükenmez ile iptal yazıldı üzerine.
Sizce kazanabilir mi? Artı sadece imza var üzerinde alıcı, satıcı ve emlakçinin. Kaşe yok. 
Lütfen yardım ederseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar
……………………………………………………………………………….
6

Ben evliyim. 3 yaşında bir oğlum var. Şu an 2 aylık hamileyim.
Eşimin beni aldattığını öğrendim. O kadından da çocuğu varmış. Kadının uzun süredir boşanma davası var. Benim her ikisinden de hakkım nedir. Boşanma durumunda devletin bana sağlayacağı yardım nedir?
……………………………………………………………………………….
7

Kardeşim şehir içerisinde normal hızla ilerlerken Dörtyol kavşakta bir araca carptı. Arac 5 kişilikti ve araçta 8 kişi vardı ve hiç birinde de emniyet kemeri yoktu. Kazada ön koltukta oturan 8 küçük bir kız öldü. Ve 4 tane küçük çaplı yaralı var. Savcı ilk başta kardeşimi serbest bıraktı. Sonradan geri tutukladı ve şu an cezaevinde yatıyor. 2 ay sonra mahkemesi var. Sizce ne kadar ceza alır? Sonuç ne olur? Karşı taraf şikayetçi. Kardeşimde alkol vb hiçbir şey yok. Hata iki tarafa da yüzde 50 yüzde 50 olarak verilmiş. Lütfen cevap verin.
Şu ASKERE yardımcı olun ....


Yayını dinleyin:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVALARI PROTOKOL NASIL HAZIRLANMALIDIR Anlaşmalı Boşa...

2023 Yılı Harçlar ve Masrafları

MİRAS PAYI HAK EDENE VERMEK YA DA MAHRUM BIRAKMAK NASIL OLUR ?